Als je nog op zoek bent naar een leuke, toegankelijke hobby dan is filmpjes maken misschien wel wat voor jou. Vaak wordt voor zo’n soort hobby aan fotografie gedacht. Video’s maken en fotograferen zijn natuurlijk dicht aan elkaar gelinkt. De apparatuur lijkt op elkaar, en met fotocamera’s kun je zelfs ook filmpjes maken. Toch is video’s maken ook wel weer een heel andere tak van sport. Vaak is het doel van filmpjes heel anders dan van foto’s. Dit maakt het niet een minder leuke hobby, integendeel, je kunt allerlei soorten filmpjes maken voor verschillende doeleinden! Denk bijvoorbeeld aan je vakantie vastleggen, een mooie natuur scène, creatieve films voor mode of sport, persoonlijke video blogs, en nog veel meer! Deze blog gaat vandaag over de videocamera, waarmee je dit soort filmpjes allemaal kunt maken. Ik vertel je wat een videocamera precies is en wat je er allemaal mee kan. Ook vertel ik meer over de verschillende soorten camera’s en de merken. Tot slot geef ik een tip voor een website waar je goedkoop een coole camera scoort. Veel leesplezier!

Wat is een videocamera precies en wat kan die allemaal?

Een videocamera is een stukje apparatuur waarmee je bewegend beeld opneemt. Met een videocamera kun je korte filmpjes maken, of lange films schieten. Wat je er precies mee doet hangt af van wat je wil! Een professionele videocamera geeft je de mogelijkheid om te wisselen tussen lenzen en te spelen met de instellingen. Hierdoor kun je helemaal aangepaste, unieke beelden opnemen.

Wat voor soorten en merken videocamera’s zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten videocamera’s, voor handenvol doeleinden. Zo is er dus de professionele videocamera, waarmee je promotiefilmpjes, volwaardige films en nog veel meer kan opnemen. Dan is er nog een camcorder, die je vaak neerzet en langdurig opnames laat maken. Een streaming camera is ontwikkeld zodat je online jezelf kan streamen. Een 360 graden camera is heel uniek, omdat die een 360 graden beeld opneemt. Een timelapse camera is een camera die heel lang opneemt en dat dan comprimeert tot een kort, snel filmpje. Ideaal voor als je bijvoorbeeld in de auto zit en een route wil opnemen. Tot slot kan een vlogcamera zo gebruikt worden dat het een ideaal instrument is om vlogs op te nemen. Bekende goede videocamera merken zijn Canon, Sony, of bijvoorbeeld GoPro.

Waar scoor je voordelig een goede videocamera?

Een goede videocamera vind je heel voordelig op bijvoorbeeld kamera-express. Deze webshop heeft een enorm aanbod aan videocamera apparatuur, en geeft ook veel informatie welke camera waarvoor geschikt is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *